1 comments

scientist

hati saya x tegar.jiwa langsung x kental.kira cam saya ni biase2 je.
yelaa kan,,sape pulak cakap ko luar biase.aku sebenarnye x de idea nak ngarot ape.
dah laa x boley upload gamba kat blog ni.tah hape2.saje je nak boikot aku kan blogpot.com kan?
ok fine.disebabkan xley upload gamba,so aku upload video.huh!ingat aku kesah sangat laa xley upload gamba tu memang aku kesahh..apsal org laen boley?apsal aku x boley?jawab2...da lah lame upload video ni.aku kena online kat koridor ko taw x blogspot.com?ni pon aku curik2 duduk kat depan pintu bilik..cepatlaa abes uploadnye.jangan laptop aku out of batery,memang aku hangin.aku delete je akaun blog ni kang.shilaaaka..x abes2 lagi sepanjang aku mengarot kat atas tu.ini boleh mendatangkan marah..tadi dia uploading,skang processing lak.ewah2...banyak pulak songehnye.tadikan aku study OB.paper 26hb ni.lambat lagi.tapi disebabkan 14 topik kena kaber,maka kalo rase nak fail,study laa setengah jam sebelom pegi exam.haha.giler kau nak kaber 14 topik dalam mase setengah jam.laen laa kalo aku ni gifted kan.tengok je buku teks OB,tros ley hafal ape kejadah semua yg mengarot kat dalam tu.fuyooo...da abes upload.hehe.i dedicate this song to u.anda tahu u itu adalah anda.anda kan suke lagu ni.kan? :)


video

5 comments

satu kehilangan


12 Julai 2001,lebih kurang pkol 12 tgh hari.aku form 1.ngah PE(physical education) kat gym.tiba2 ade announcement dari ofis sekolah.sume dalam gym diam. “perhatian kepada Nor Ain Hidayah Mahmud dari tingkatan 1 Setia,sila ke  pejabat sekolah sekarang juga” sume kwn2 pandang aku.aikk..apsal lak ekk.takot jugak.jarang student kena panggil time school hours ni.pegi pejabat sekolah lak tu.aku pon tros pegi.x ingat sape yg teman aku mase tu.dalam kepala asek pk “pasal ape ni ekk?”sampai je kat pejabat.cikgu sharifah asmak tros plok aku.eh2,laen macam je ni.then dia ckp “ain banyak2 bersabar ek.tadi dapat panggilan,ayah ain tengah sakit tenat sekarang” (sebenarnye arwah abah dah xde mase ni,tapi diorang takot aku jadi x tentu arah).macam nak luluh jantung aku.mase tu jugak tros meraung.diorang suruh aku balek bilik,pegi packing baju sket pastu cikgu khairun(my peberet teacher ever) ngan mak iti (org lam STf) teman aku balek pahang naek teksi.sampai kat stesen bas larkin,nak pegi kat tempat teksi,tibe2 nampak cikgu faridah dari jaoh melambai2 kat ktorang.dia offer nak anta sampai Pahang.dalam keta,aku nanges je.diorang soh makan,aku x rase nak makan.rase nak cepat sampai umah je.memang laju cikgu faridah bwk.dia parking kat masjid.aku tgk orang ramai.aku lari dari masjid sampai ke beranda umah,(umah aku depan masjid),kak ina (cousin aku) tros plok aku.dia nanges trok.dia ckp sabar laaa.aku msok dalam umah dan tgk sekujur badan berselimut penoh ngah terbaring.clueless.speechless.rase nak pitam.akak aku dgn mata da xley nak bukak dtg plok aku.dia teresak2 ckp abah da tinggal kita.aku g bilik air,amek wuduk,bace yasin kat sebelah abah.tersedu sedan aku bace sambel nanges.kenapa abah pergi?kenapa tinggal kami?sampai mase nak kebumikan,dengar ustaz omar bace talkin,bertambah laju air mata ni.lepas pemergian abah,dekat sebulan umah aku x on TV n radio.sebulan jugak mak aku x tido.dia rase sepi.rase sunyi.mengalir air mata mak setiap kali bercerita pasal arwah abah mase tu.abah meninggal kat sekolah.mase tengah mengajar.tiba2 abah tumbang.heart attack.abah memang ade asma/lelah dari kecik lagi.sakit keturunan.abah tgh ajar tilawah al quran mase tu.surah yg abah tulis kat board tu cerita pasal syurga dan neraka.ain x ingat surah ape.(ustazah zaleha translate kat ain mase ain g sekolah tgk tempat abah jatuh).abah,ain rindu mase kecik2 dulu.masa abah suruh pijakkan belakang abah.sapukan minyak panas.carikan uban abah.sehelai uban abah bagi seposen.ain selalu tipu time kira uban yg ain cabot.sebab uban abah mase tu x byk.susah nak cabot lagi2 time rambot abah pendek.cepat je da ckop 100 sebab ain nak dapat singgit.ain mintak maaf abah.tipu camtu xpe kan abah?abah jgn simpan dalam hati ye.abah suke makan sup sayur n air peberet abah ofcos teh panas.abah selalu soh ain watkan air teh tok abah.alaa abah..mase tu baru darjah 5,mane nak reti.kalo abah ade lagi,abah suruh ain wat skang,kompem abah suke.ain  da expert wat air teh cam mak.kan mak kan.hehe.abah, almost 10 tahun abah tinggalkan kami sekeluarga.mak pon da ade orang baru.mak selalu cakap doakan abah.nanti kat akhirat,mak x dapat jumpe abah da.sebab mak da kawen.ikatan mak ngan abah da terputus.cume anak2 je x terputus ikatan.sedih bila dengar ape mak cakap tu.ain harap dapat jumpe abah nanti.dapat plok abah macam mase ain kecik dulu.dapat mintak maaf kat abah.dapat bagitahu abah yg ain terlalu kecewa dengan kehidupan ain sekarang.AIN SAYANG ABAH.SEMOGA ABAH DITEMPATKAN DI KALANGAN ORANG2 YG BERIMAN.AL-FATIHAH UNTUK  ARWAH MAHMUD BIN AHMAD.DI MANA KAN KUCARI GANTI,SERUPA DENGAN MU…..

3 comments

F for fool

A heart breaking isn't always as loud as a bomb exploding.Sometimes it can be as quiet as a feather falling.And the most painful thing is, no one really hears it, except you.heart break doesnt mean someone love u too little but sometimes it means u love someone too much till u dont know how to survive without your love.most likely it is the most painfool!!

0 comments

=.=

If you're a singer you lose your voice. A baseball player loses his arm. A writer gets more knowledge, and if he's good, the older he gets, the better he writes.

4 comments

blog?ape tu?

hello.hai.dan yang sewajarnya adalah assalamualaikum.hehe.sume org nak memblog.ape mau buat,pengaruh rakan sebaya yg sebaya,yang lebih tua malahan yang lebih muda telah menyebabkan aku terjebak di dalam kancah memblog ini.fine.dulu x dapat permit,skang da lulus.haha.dan sy akan tros memblog selagi sy x kawen.nanti da kawen busy jage laki,jage anak.blom kira basuh kain,basuh pinggan,masak time mak mertua datang umah.macam2 la.so,inilah masanye utk memblog.wink2 ;-)

0 comments

ambition yang karut

untuk menghilangkan rase sedih,kita perlu memblog.ok.jom blog.nak tulis ape ek?xde idea.tulis sket,padam.tulis lg padam lg.button backspace pon da cam nak maki aku.haha.cengkerik setan,tolong diam!ko jangan sampai aku makan gulai cengkerik ari ni.ok.sambong balek.cte pasal cita2 laa.dari tadika sampai sekarang.we start from tadika.masa tadika cita2 nak jadi cikgu tadika.btol ni.serius.seronok tgk cikgu tadika ajar.A B C D... 1 2 7 8.senang je.dia bace,kita ikot.kita bace,dia xyah ikot pon.dia angguk ngan geleng je.time makan,dia pon makan.tapi dia makan atas meja.kitorang bersila ramai2 kat bwh.sambil makan dia semak2 buku.masa tu teruja btol.dalam hati aku "aku mesti jadi cikgu tadika!nampak cool semak2 buku sambil makan"...hahahaha.bodoh.lepas lulus dengan kepujian kat tadika,aku dapat offer masok sekolah rendah.naseb baek aku skor final exam tadika aritu.kalo x,kena repeat tadika laa aku.skolah rendah,aku nak jadi doktor (typical ambition laa kan masa tu).cita2 nak jadi cikgu tadika dah hilang ke mana.haha.aku pon blaja laa bagai nak rak.tutor dtg umah(menipu giler),tusyen(ok yg ni btol),makan supplement bg otak cerdas(yg ni pon btol) dan akhirnya aku lulus dengan terlebih pujian.siap dapat award tokoh pelajar lagi.masa tu bertambah yakin yg aku akan jadi doktor 1 hari nanti.kemudian,dpt offer pegi sekolah menengah.(kali ni btol2 offer ye).cita2 jadi doktor da bertukar kepada lecturer.kemudian bertukar kepada lawyer.kemudian bertukar balek kepada lecturer.kira dalam 5 taon tu,byk kali laa tukar2.time matrikulasi,lagi laa bangang masa ni,aku x ptot ade cita2 time ni..xde hala tuju.memang xde pon.sebab tu aku grad matrik dengan pointer (x payah cakap kat sini) memang cam haram!!now da kat U,yeahhh...cita2 cikgu tadika,doktor,lawyer,lecturer memang da xde dalam kamus hidup aku.yang ade sekarang ialah "CITA2 UNTUK MENJADI PEKERJA CONTOH DI MANA2 JABATAN KERAJAAN!!!" =.="

0 comments

bengkakmata

saya rase macam nak pegi mampos.sekian.

0 comments

alkisah.. tayib...


alkisah..tayibb.maka tersebotlahh kisah...tayibb.dulu aku ada sorang kawan.yang dikenali di friendster(zaman2 friendster lg) hehe.nama dia x ingat.tapi rasenya nick dia mr magoo.aku tgk gamba2 dia.dan ade beberapa keping gamba yang buat aku rase tertarik ko memang da bomb.menginspire aku utk membuat 1 perkara yg certain of people merasakan ia adalah sia-sia.(sepak kan aje sape yg cakap tu).haha.thanx to mr magoo kerana gamba2 di page friendster ko suatu ketika dahulu telah membuatkan aku mencari2 beliau di uum.gamba2 mr magoo time sunset,sunrise,sunshine,sunblock sume tu telah melajukan rate heartbeat aku.1 hari,berjalan2 lah aku dan amirah asri ke foyer library.tiba2 ternampak sekelompok manusia ngah menipu student baru cam aku ni.terkedek2 la aku ngan mirah pegi tgk ape yg anasir2 tu menipu.rupa-rupanya beliau ada disitu.dan penipu2 tu adalah kawan beliau!!omg.aku kena jadi salah sorang kawan beliau.fine.amek laa RM5 ni.aku terpaksa jadi salah sorang mangsa penipu2 besar tu.tapi xpe,kerana beliau,aku x kesah.RM5 je pon.lepas tu,beliau senyum2 kat aku.elehh...nak suruh aku join benda alah tu la tu.yelaa.ameklaa RM25 ni.bak sini resit.hehe.maka on that day, aku 880810065518 tanpa memikirkan masa depan dah pon menjadi kawan beliau.seronok?haruslaaa...abes 30hinggit aku.haha.to MR MAGOO : terima kasih dan tahniah kerana  ko telah berjaya membuatkan aku bersama beliau.magoo,say hye to my beliau.beliau,say hye back to magoo.because of all his amazing pictures,because of all his thought that amazed me,because everything laa yang memang amazing,terrific,bombastic,dan yg sama waktu dengannya mengenai beliau.magoo,beliau ko dan beliau aku maybe x sama.ofcos laa kan.ape name beliau ko?beliau aku name K E M B A R A =)


hai awak yg pakai baju oren.kenapa awak tido time bergamba?ngokk!


 on pack on pack..persoalan disini,apakah persamaan sazree,cong dan cikmun? =)

subhanallah,sememangnya KAU maha pencipta.

 korang rasa dapat tengok semua ni secara live dan boleh ada siaran ulangan dengan secara live jugak,sia-sia ke?silap besar laa kalo rase camtu.

0 comments

kenapa sy sayang mak saya?

bangon laa,hari2 bangkit melohor (loghat pahang) sila buat2 paham.tulah ayat yang aku dengar boleh dikatakan hari2 kalo kat umah.bukannya melohor sgt pon.kalo kat yab pkol 1 baru nak celik mata,kat umah kol 9 tu da kira cam nak kena maki laa dgn makcik diatas.haha.alaa,ain jarang2 dapat tido kat umah,sekali sekala je mak.mak yela hari2 tido kat umah.so,mak boring then thats why mak bangon awal.cuba mak try pegi tido kat yab,pkol 4 ptg pon mata mak nak x nak je bukak.haha.berbalik kepada title,kenapa sy sayang mak sy?sebab mak sy ade tahi lalat yg menawan kat atas hidung.mak korang ade ke?1 dalam 1000 ni beb.kalo ade yg nak beli mak aku sebab tahi lalat tu,aku x kan jual.bayar laa 13juta pound sterling sekalipon,aku xkan jual.nego la camne pon.ingat senang ke mak aku jage tahi lalat tu?susah kan mak.tapi mak bukan sebab tahi lalat tu ain x nak diorang amek mak,tapi sebab,alaa..malu laa mak.meh nak bisik kat mak "sebab AIN SAYANG MAK"